Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

V-TAB fördubblade resultatet och fick nya kontrakt

Publicerad: 28 februari 2007, 13:34

V-TAB:s rörelseresultat ökade från 72 till 142 miljoner. Intäkterna från tryckeriverksamheten från 808 miljoner till 1670.


V-TAB har under året integrerat nya verksamheter genom förvärvet av Tabloidtryck och samgåendet med VLT Press i koncernen.
”Synergieffekterna har varit betydande såväl på intäkts- som kostnadssidan.”, skriver Stampen i ett pressmeddelande.

V-TAB har under året också förvärvat Reklambruket i Jönköping och Hallands Nyheters Civiltryckeri som båda är tryckerier med fokus på reklamområdet.

V-TAB har förnyat avtalen med SvD och Metro och tecknat nya avtal med Punkt SE, City Göteborg, El-Giganten Sverige/Danmark och Ny Teknik.

Rörelsemarginalen sjönk från 8,9 procent till 8,5 procent. Ägartidningarnas andel har genom ny intäktsfördelning under 2006 minskat med ca 20 procent till 31 procent, övriga dagstidningar har nu 35 procent och DR och periodiska tidskrifters 33 procent.

”En fortsatt stark tillväxt på marknaden, för såväl tidningstryck som direktreklam och fortsatt rationalisering har stärkt V-TAB:s position som marknadsledare för tidnings- och direktreklamtryck, s k cold set produktion.”, står det i pressmeddelandet.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev