Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utredning av MTG-chef återupptas

Publicerad: 14 november 2017, 14:34

MTG har beslutat att göra en ny utredning av den chef som anklagas för trakasserier och mobbning. Den här gången tar man hjälp av ett externt ombud.

Ämnen i artikeln:

MTGAnders Jensen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Flera medarbetare på MTG har tidigare vittnat för DN om en företagskultur som är sexistisk, kvinnofientlig och kränkande. Nyligen inleddes också en internutredning mot en hög chef som anklagats för trakasserier och mobbning.

I förra veckan avslutades utredningen. I samband med det meddelade MTG att man beslutat att den utpekade chefen får vara kvar. Företagets vd Anders Jensen kallade visserligen de brister som funnits för ”oacceptabla på flera punkter”, men konstaterade samtidigt att de ”inte är av sådan karaktär att de föranleder förändringar inom avdelningens nuvarande ledning”.

Men efter att Anders Jensen nåtts av ytterligare information gör MTG i dag en ny bedömning, skriver DN.se. Utredningen har därför återigen öppnats och den här gången ska den skötas av ett externt ombud. Till skillnad från förra gången då den leddes av HR-avdelningen.

Läs också

Boltensterns kritik mot att MTG-chefen får stanna

MTG utreder hög chef

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev