Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utpekad Schibsted-chef stängs av

Publicerad: 1 november 2017, 07:12

Nya anklagelser riktas mot den före detta chef på Aftonbladet som tidigare anklagats för våldtäkt. En kvinna som arbetat under mannen berättar i DN om hur han ska ha missbrukat sin maktposition och trakasserat henne under flera års tid. Mannen har stängts av från sitt arbete.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterAftonbladetSchibstedFredrik Virtanen

Just nu pågår en internutredning mot Fredrik Virtanen på Aftonbladet som har pekats ut som förövare under hashtagen #metoo. Kort efter att det blev känt rapporterade Aftonbladet att ännu en av tidningens medarbetare har pekats ut som skyldig till en våldtäkt som ska ha begåtts för två år sedan. Uppgifterna utreddes av polis, men förundersökningen lades ned av åklagaren då brott inte kunde styrkas.

I går kväll publicerade DN en lång text om hur den utpekade mannen, som i dag har en chefsposition inom Schibsted, trakasserat en kvinnlig kollega som han haft en relation till. Kvinnan som riktar anklagelserna mot mannen beskriver hur han utnyttjade sin position i företaget för att hota och kontrollera henne:

”Han kunde sätta sig framför mig och skriva avskedsbrev ‘i dag är x sista dag på jobbet, ni kan komma och säga hejdå’ klicka på skicka och sedan ångra. ‘Ser du vad du får mig att göra, vad jag kan göra'”

DN har tagit del av sms-konversationer mellan de två där chefen, i kraft av sin egen position i företaget, bland annat ska ha hotat att sparka henne.

I en kommentar till DN säger Schibsted att den utpekade chefen nu är avstängd.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev