Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utgivarna går vidare med medieetisk nämnd

Publicerad: 29 januari 2013, 06:59

Nils Funckes rapport behöver dock redigeras om innan det kan gå ut på remissrunda.


Ämnen i artikeln:

Utgivarna

På Utgivarnas styrelsemöte igår diskuterades Nils Funckes utredning om förutsättningarna för en ny medieetisk nämnd som samlar både tidningar och etermedier.

Rapporten var jättebra, men den blandar frågor som låg inom uppdraget att utreda förutsättningarna för en medieetisk nämnd, med förslag som är hans egna, säger Utgivarnas ordförande Ove Joanson.

Det är väldigt intressanta förslag, men Utgivarna står inte bakom dem. Innan rapporten ska ut på remiss måste det bli tydligare vad som är vad. Nu ska Nils Funcke redigera om förslaget inför Utgivarnas styrelsemöte i början av mars. Efter det ska det ut på remissrunda.

Kan man säga att Nils Funcke fick bakläxa?

Nej, det vore direkt felaktigt. Det var tvärtom så att alla berömde rapporten.

Vad var det för förslag som Utgivarna inte kunde stå bakom?

Ett exempel är ett förslag på hur systemet ska finansieras. Vi vill inte skriva det som att det är vårt förslag till remissinstanserna.

Vad innebär en remissrunda i det här sammanhanget?

Vi är ju ingen statlig instans, men vi vill ändå öppna för kloka synpunkter från dem som kan tänkas ha sådana. Det här är en stor och viktig förändring i det svenska medielandskapet, och vi är inte så kaxiga att vi tror att vi tänkt på allt och på alla möjliga komplikationer.

Nils Funcke utreder medieetisk nämnd

Ämnen i artikeln:

Utgivarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.