Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utgivarna fick sin kartläggning av hot mot journalister

Publicerad: 10 september 2014, 10:47

Utgivarna välkomnar den nya kartläggning om hot mot journalister som demokratiminister Birgitta Ohlsson utlovat.


Ämnen i artikeln:

Utgivarna

Den 30 juni krävde Utgivarnas vd, i en kolumn i Medievärlden, en kartläggning av straffvärdet för hot och våld mot journalister. Nu har regeringen beslutat att göra en sådan.

Det är oerhört glädjande. Vi har gjort två undersökningar som visar att hoten ökat och nu reagerar demokratiministern, säger Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter.

Är du förvånad?

Jag är förvånad över att det gått så snabbt. Det är oerhört positivt eftersom utvecklingen går snabbt och hoten ökar. Vi publicerade vår första undersökning 7 maj, och nu presenterar demokratiministern det här.

Vad tror du att det beror på?

Jag tror att det är flera saker. Det som hänt i Linköping och att Corren uppmärksammat det. Att Birgitta Ohlsson varit på plats tillsammans med Corren i det här området i Linköping där hon är uppväxt. Att Utgivarna tagit fram de här två undersökningarna. Och att det snart är val.

Hur följer ni upp det här framöver?

Vi kommer att följa upp det här och erbjuda vår hjälp till Brå för att bistå denna kartläggning. Våra rapporter bygger ju mycket på deras data. Vi kommer också att uppvakta den nya justitieministern med våra rapporter.

http://www.medievarlden.se/nu-maste-straffvardet-for-hot-mot-journalister-kartlaggas

Nu måste straffvärdet för hot mot journalister kartläggas

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Utgivarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.