Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utgivaren försvarar NYT:s sensationella krönika

Publicerad: 13 september 2018, 04:00

New York Times chefredaktör A G Sulzberger försvarar nu tidningens omstridda publicering av en anonym krönika skriven av en tjänsteman i Vita huset.


Ämnen i artikeln:

New York Times

Förra veckan publicerade New York Times en krönika i vilken en anonym person som beskrevs som en högt uppsatt tjänsteman i Vita huset skrev om hur flera av president Donald Trumps medarbetare aktivt försöker motverka honom inifrån.

Den sensationella krönikan fick stor uppmärksamhet i såväl nationella som internationella medier och det faktum att skribenten utlovats anonymitet av opinionsredaktionen ledde till splittring på NYT.

Nu försvaras publiceringen av tidningens chefredaktör A G Sulzberger, rapporterar AP. Enligt honom förbättrade den allmänhetens insyn i administrationen samt gav läsarna en uppfattning om vad som sker där och varför.

Vita huset har vid upprepade tillfällen kritiserat publiceringen. I en tweet kallade pressekreterare Sarah Huckabee Sanders skribenten för en ”ryggradslös loser”.

Läs också

NYT:s sensationella krönika splittrar (2018-09-07)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

New York Times

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.