Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Urban läggs ner blir digital

Publicerad: 11 januari 2012, 13:54

Den danska gratistidningen Urban läggs ned och uppstår till våren som ett digitalt koncept. Samtidigt meddelar Berlingske att 87 medarbetare sägs upp inom hela koncernen.


Det är den ekonomiska krisen och förväntan om fortsatt lågkonjunktur under 2012 som har fått Berlingske Media att genomföra en sparplan som alltså omfattar en nedläggning av Urban, som startade 2001, och uppsägning av 87 medarbetare inom hela koncernen.

Uppsägningarna kommer att beröra alla grupper av anställda inom Berlingske Medias tidningar, som består av bland annat morgontidningen Berlingske, eftermiddagstidningen B.T., Weekendavisen och Århus Stiftstidende.

I ett meddelande motiverar koncerndirektör Lisbeth Knudsen i Berlingske Media beslutet så här:

”Vi väntar oss ett år där tillväxten inte är ökande, där konsumtionen inte växer och där trycket från övergång från print till digitalt och mobil fortsätter. Vi måste se till att koncernen fortsatt står stark ekonomiskt i den konkurrenssituation vi blickar in i.”

Sista numret av Urban ges ut den 12 januari. Till våren kommer ett förändrat och nytt digitalt koncept av tidningen.

Under de kommande 14 dagarna ska det ske förhandlingar med de förtroendevalda från de olika grupperna. Berlingske Media ägs av den brittiska mediekoncernen Mecom.

Christer Källström, Köpenhamn

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev