Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Uppsägningsparagrafen stötesten i Sundsvall

Publicerad: 2 oktober 2006, 14:44

På Sundsvalls Tidning strävar journalistklubb och ledning vidare med att försöka teckna ett lokalt upphovsrättsvtal utan inblandning av Pressens avtalsråd. I dag skulle klubben lämna besked om den skulle kunna tänka sig att teckna avtal med koppling till uppsägningsparagrafen.


– Men om man ska kompromissa, så vill man ju ha något i stället, säger klubbens ordförande Leif Hjältman, som är mindre optimistisk nu än tidigare.
Och det tyckte man inte att man fick i det avtalsförslag som ledningen presenterat, där ersättningen var något bättre än de man fick på Göteborgs-Posten.
GP:s avtal gäller hela TU-området, medan det som Sundsvalls Tidning vill ha gäller Mittmediakoncernen, mkt media-sfären och några andra tidningar, ”dem vi hänger samman med”, som Kjell Carnbro, vd på Sundsvalls Tidning, säger.
Klubbstyrelsen sätter sig i ett extra möte på onsdag eftermiddag. Skulle den komma fram till att man ska gå vidare kallas ett medlemsmöte in.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.