Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Uppsagda prenumerationer efter antirasistisk kampanj

Publicerad: 25 april 2014, 06:44

Efter Hallpressens kampanj "Alla får plats" har 19 personer sagt upp sin prenumeration. Den redaktionelle chefen Lars Alkner hade räknat med fler.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Medievärlden har tidigare skrivit om Hallpressens kampanj ”Alla får plats” som kom till på efter att ägaren, chefer och reportrar haft liknande idéer.

Efter en vecka har 19 personer sagt upp sina prenumerationer på någon av Hallpressens tio prenumererade tidningar och angett kampanjen som orsak. Hur många nya som tillkommit går inte att säga eftersom man inte anger orsak när man tecknar prenumeration.

Men vi har också fått mejl från prenumeranter som tecknat prenumeration och från prenumeranter som bestämt sig för att förlänga trots att de tänkt säga upp den. Vi har fått många arga mejl från folk som medvetet missförstår kampanjen, men också mejl från de som tycker att de fått tillbaka hoppet efter artikelserien.

Så ni har inte fått skrämselhicka?

Jag hade nog väntat mig fler uppsägningar, med tanke på att vi gick ut så brett och i tio tidningar. 19 uppsagda är 1,9 per tidning,

Sedan vet vi att en del brukar komma tillbaka efter några månader när de börjar sakna tidningen.

Vilka är det som är kritiska?

De som är mot den här kampanjen är inte så många men de är ganska idoga och går igång på olika sajter och forum. Men när folk som bor i Västerbotten och inte ens uppfattat vad tidningen heter hotar med att säga upp sin prenumeration är det kanske inte ett så stort problem.

Är det skönt att bli av med dem?

Nej, de som säger upp tidningen på grund av det här, är de som vi verkligen behöver nå för att berätta om hur det är.  Vi vill inte bara nå dem som redan håller med oss, och det är därför vi har kört den här kampanjen även i gratistidningarna.

Så tar Hallpressen ställning inför första maj

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.