Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Upprop för utvisad journalist

Publicerad: 31 januari 2014, 10:40

Flera journalister kräver att den hotade armeniske journalisten Mehr Sahakyam får återvända till sin familj i Sverige.


Medievärlden har tidigare skrivit om Mehr Sahakyam som hämtades av polis i sin lägenhet i Råneå och utvisades till Armenien där han är hotad till livet.

I ett upprop på Dagens ETC skriver bland andra journalisten Martin Schibbye, Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling och Reportrar utan gränsers ordförande Jonathan Lundqvist:

”Genom att vägra låta förföljda journalister på flykt söka skydd i Sverige, visar svenska myndigheter att Sverige inte står upp för yttrandefrihet och pressfrihet som mänskliga rättigheter utan bara som medborgerliga privilegier. Detta är skamligt och oacceptabelt. Vi kräver att Migrationsverket och ansvariga politiker respekterar svensk lag och FN:s konventioner, och låter Mehr återvända till Sverige och återförenas med sin familj. Vi kräver att journalister och demokratikämpar som kommer till Sverige på flykt från förtryck inte möts av fortsatt förföljelse och förnedring.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.