Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UNT:s debattredaktör blir hedersdoktor

Publicerad: 25 oktober 2018, 05:03

Maria Ripenberg, debattredaktör och ledarskribent på Upsala Nya Tidning, har utsetts till hedersdoktor vid Uppsala universitets samhällsvetenskapliga fakultet.


Uppsala universitet har utsett 19 nya hedersdoktorer. En av dem är Upsala Nya Tidnings debattredaktör och ledarskribent Maria Ripenberg. Hon blir hedersdoktor vid samhällsvetenskapliga fakulteten.

På universitets hemsida beskrivs hon som ”en orädd debattör med tydlig etisk kompass som inte begränsas av några partiskrankor. Hennes ämnen rör sig brett över samhällsvetenskaperna, inte minst har hon gjort sig känd för sina inlägg i frågor kring invandring, integration och rasism. Hon är öppen och förnuftsbaserad, alltid villig att söka svar på svåra samhällsproblem utifrån vetenskaplig grund. Ripenberg är även en välkänd profil som organisatör av samtal och seminarier med samhällsvetenskaplig inriktning, till exempel samtalsserien ‘Åsikt Uppsala’ som arrangerats i samarbete med Uppsala universitet.”

– Jag känner mig förstås oerhört glad och hedrad av doktorsutnämningen. Det är alltid tillfredsställande och roligt när någon ser och bekräftar det man gör, brinner för och tror på, säger Maria Ripenberg till Medievärlden.

Hedersdoktorstiteln tilldelas personer som gjort framstående vetenskapliga insatser eller på annat sätt främjat forskningen vid universitetet.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev