Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UNT i startgroparna för tv

Publicerad: 26 maj 2010, 10:52

Upsala Nya Tidning startar tv-sändningar i oktober om Radio- och tv-verket säger ja till UNT:s ansökan om sändningstillstånd.


Ämnen i artikeln:

Tv

Förberedelserna är i full gång. Upplägget blir detsamma som på övriga tidningar inom Norrköpings Tidningars Media. En rullande 20-minutersslinga som varje dag uppdateras kontinuerligt. Den innehåller tio minuter lokala nyheter och sport som varvas med väder och längre reportage. Reklam sänds före och efter nyheterna.

Det här är en kvalitetsinriktad och långsiktig satsning, säger Carl-Åke Eriksson, redaktionell utvecklingschef på UNT.

Totalt handlar det om cirka 15 tjänster, varav de flesta ska jobba med att producera nyheter. Hur många nyrekryteringar UNT kommer att göra är oklart. En hel del av tekniken kommer att kunna skötas från Norrköping.

Det kan också bli aktuellt med ett visst redaktionellt samarbete med Norrköping, i alla fall på helgerna.

Kanalen kommer att heta 24UNT. Carl-Åke Eriksson ser ett nära samarbete mellan tv-kanalen och UNT:s övriga publiceringskanaler framför sig.

Det här öppnar nya möjligheter, som kan vitalisera hela nyhetsverksamheten.

Kanalen kommer via marknätet att kunna ses av en stor del av UNT:s spridningsområde, cirka 350 000 personer. På sikt hoppas UNT också på att komma in i kabel-tv-nätet.

Radio- och tv-verket tar beslut om de nya sändningstillstånden i slutet av juni. Som Medievärlden berättat tidigare har även Västerbottens-Kuriren ansökt om sändningstillstånd.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Tv

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev