måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UNT delade ut råttäten mat till svårt sjuk

Publicerad: 11 september 2017, 11:10

En svårt sjuk man fick råttäten sondmat hemlevererad av UNT Distributions anställda.

Ämnen i artikeln:

UNT

Ett distributionsföretag i Uppsala har använt sig av UNT Distribution som underleverantör för dela ut sondmat. En av kunderna, en svårt sjuk man i Knivsta, fick en förpackning som hade tydliga märken efter gnagare skriver foodmonitor.se.

Råttangreppet skedde i en terminal som ägs av UNT Distribution och som sedan hyrs ut till distributionsbolaget. Det hyr inte bara lokalerna av UNT utan också terminalarbetare som packar och hanterar godset samt chaufförerna som kör ut det.

Varken UNT Distribution eller distributionsbolaget hade anmält till miljöförvaltningen att de hanterar livsmedel. UNT Distribution har nu registrerat att de även utför livsmedelstransporter.

UNT:s ekonomichef Anders Eklund som även har hand om bolagets fastighetsfrågor säger till den egna tidningen att de noterat att det var ett större antal råttor i området under sommaren:

– Sannolikt beror det på att det byggs i närheten samt att man river byggnader. Så fort vi fick kännedom om det här så tog vi kontakt med Anticimex och har nu ett omfattande program för att komma tillrätta med problemet. Vi har dessutom kontaktat ett byggföretag för att täppa till och minska möjligheten att ta sig in i fastigheten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev