Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ulf Nilson skriver för rasistisk nyhetssajt

Publicerad: 3 januari 2013, 15:14

Kolumnisten Ulf Nilson har blivit hårt kritiserad för främlingsfientliga krönikor i Expressen. Nu gör han debut på sajten Dispatch International. UPPDATERAD


Sedan Ulf Nilson skrev sin uppmärksammade kolumn om shiamuslimer har han inte skrivit några fler kolumner om invandrare eller etniska grupper i tidningen.

Idag debuterar han på den islamfientliga sajten Dispatch International med en kolumn om det våldsamma Mellanöstern med rubriken ”Ingen har kontroll över våldet” som publicerats både på svenska och på engelska.

Medievärlden söker Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för att fråga om Ulf Nilson kommer att fortsätta skriva kolumner i Expressen.

Uppdaterad: Ulf Nilson säger till TT Spektra att han ångrar publicieringen. ”Det är ett misstag av mig. Jag hade inte riktigt klart för mig vad det var för en jävla publikation, då hade jag inte gjort det.”

Uppdaterad 2: Thomas Mattsson svarar här

Expressen sprider nidbilder av shiamuslimer

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.