Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ulf Johansson tar över Aktuellt

Publicerad: 14 januari 2013, 09:47

Ulf Johansson blir programchef och ansvarig utgivare för Aktuellt i SVT.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Ulf Johansson, som idag är programchef och ansvarig utgivare för Rapport och SVT:s webb, tar också över som programchef och ansvarig utgivare för Aktuellt.

Aktuellt har ju precis genomgått en väldigt stor förändring. Vi har gjort en del justeringar och nu fungerar det väldigt bra, men vi ska fortsätta finslipa, säger Ulf Johansson.

Finns det några planer på att slå ihop redaktionerna helt?

Det beror på vad du menar med helt, fotografer och reportrar jobbar redan för båda programmen, men inte programeldare och specialredaktörer. Så kommer det att vara även i fortsättningen.

Nuvarande Aktuelltchefen Eva Landahl ska leda SVT:s valbevakning 2013 – 2014. Hon fortsätter som programchef för Current Affairs, där Agenda, Lilla Aktuellt, Korrespondenterna och Gomorron Sverige ingår.

Jag lyfter bort Aktuellt för att jobba med valet, säger hon.

Eva Landahl har varit ansvarig utgivare för Aktuellt i sex år, och fortsätter som ställföreträdande ansvarig utgivare. Den rollen får även Mikael Hvinlund som är administrativ redaktionschef SVT Riksnyheter.

Det blir enklare att ha en person som är programchef och ansvarig för nyheterna, men som kan bli avlastad av oss två andra, säger Eva Landahl.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev