Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ulf Johansson om kritiken mot SVT

Vår publik uppskattar vårt arbete. Och under helgen har antalet tittare varit rekordstort, konstaterar Ulf Johansson, programchef för SVT Riksnyheter och ansvarig utgivare för Rapport och Aktuellt.

Publicerad: 3 mars 2014, 15:41

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

SVT

Lisa Bjurwald uppskattar inte SVT:s nyhetsrapportering under helgen. Tråkigt. Men vår publik gör uppenbarligen det. Vi har aldrig nått så stor publik som under den gångna helgen. Vi rapporterade kontinuerligt på webben eftersom vi har en stor publik där. Vi nådde också fler än någonsin via webben. I tv sände vi när vi vet att publiken finns där.

Det innebar att vi gjorde extrasändningar både lördag och söndag. På lördagskvällen nådde vi närmare 2,4 miljoner tittare. Under söndagen körde vi nyheter varje timme i båda kanalerna fram till 13.00. Då toppade vi med tittarsiffror över två miljoner för en enskild sändning.

Under eftermiddagen körde vi extrasändning med närmare en halv miljon i publiken och kvällssändningarna inklusive Agenda hade rekordpublik. Totalt sett har vi aldrig nyhetsuppdaterat en så stor del av svenska folket under en helg.

Vi har också fått enorm respons på vårt fördjupande program Agenda.

Jag måste naturligtvis respektera att Lisa Bjurwald kritiserar våra korrar. Men jag är istället väldigt stolt över vad SVT kan åstadkomma när vi startar Rapports sändning med live från fem korrar från Moskva, Kiev, Krim, Bryssel och Washington.

Söndagslunk för SVT mitt under krisen
Ulf Johansson

mvredaktion

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev