Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ulf Ekman: ”Tidningen blir en välsignelse”

Publicerad: 30 mars 2011, 10:21

Ulf Ekman blir ansvarig utgivare för tidningen Världen idag och förklarar att han vill göra en tidning som har mod att gå emot strömmen. Tidningen har dock stora ekonomiska problem som gör framtiden osäker.


Pastor Ulf Ekman är ordförande i styrelsen för tidningen Världen idag som har kopplingar till församlingen Livets ord. Nu går han in som ansvarig utgivare för tidningen.

Världen idag har varit ett betydelsefullt redskap som kommer att bli allt viktigare i framtiden. Andlig och teologisk fördjupning och skärpa, mod att gå emot strömmen och ljus över och svar på viktiga frågor i tiden kommer att göra tidningen till en välsignelse för många, säger Ulf Ekman till Världen idag.

Samtidigt som Ulf Ekman blir ansvarig utgivare byts den nuvarande chefredaktören Felicia Svaeren ut mot Lukas Berggren som tidigare arbetat som samordnare på Svenska evangeliska alliansen.

Världen idag är i dagsläget ingen välmående tidning. Enligt tidningen Dagen visar en kontrollbalansräkning som styrelsen upprättat att halva det registrerade aktiekapitalet är förbrukat. Världen idag behöver kapitaltillskott men hur det ska gå till vill den tillförordnade vd:n Crister Renkel inte svara på. Han anser inte heller att läget är akut för Världen idag.

Jag tycker vi har bra kontroll på situationen, säger han till Dagen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.