fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ubåtsjakten gjorde SvD till sajtraket

Publicerad: 23 oktober 2014, 07:23

Antalet unika besökare på SvD.se har ökat med 20 procent senaste veckan. Tack vare mystisk undervattensverksamhet och Mikael Holmströms avslöjanden.

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

På lördagskvällen avslöjade Svenska Dagbladets försvarsreporter Mikael Holmström att mycket tyder på att det, i alla fall då, fanns en skadad rysk ubåt i Stockholms skärgård.

Nyheten är en stor orsak till att SvD.se är den tidningssajt som ökade mest under nyhetsintensiva vecka 42 enligt Kia-index. 

När sådana här dramatiska saker händer söker sig folk till trygga informationshamnar som de kan lita på. Vi piskar de andra och vi gör det med Mikael Holmströms väl underbyggda kvalitetsjournalistik, säger Svenska Dagbladets informationschef Björn Hygstedt.

Det var inte bara svenska läsare som sökte sig till sajten.

Huvudtexterna om ubåtsjakterna har vi översatt till engelska vilket gjort att vi fått en internationell läsekrets.

Men att besökarna söker sig till sajten beror inte bara på ubåtsjakten. Det finns fler anledningar till att trafikkurvan pekat stadigt uppåt sedan i somras menar Björn Hygstedt:

Tack vare Svepet (läs mer här) har vi haft en stadigt positiv utveckling och vi har fortfarande en hel del eftervalstrafik. Det finns ett behov av analyser och räta-ut-frågetecken-journalistik. Men det som får oss att bli veckans raket är ubåtsjakten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev