Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tycker du om att bestämma, Anna Settman?

Publicerad: 8 mars 2011, 12:53

Aftonbladets vd Anna Settman är Sveriges mäktigaste mediekvinna, enligt Veckans Affärers lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetAnna Settman

Ja, jag tycker om att bestämma och det är nog en förutsättning för att man ska kunna vara just chef. Men att bestämma är jättesvårt ibland och bara för att man är chef betyder inte det att man sitter inne med alla svar. Man måste också vara beredd att ibland ompröva vissa beslut.

Du hamnade på plats 26 på årets lista. Förra året låg du på plats 124 och har alltså tagit ett stort kliv uppåt. Vad beror det på?

Jag tror det är en kombination av att man idag ser annorlunda på medieföretag givet den strukturförändring som pågår just nu och att  Aftonbladet har en framträdande position i medielandskapet.

Vilket ansvar medför makten?

Min position som vd innebär att jag ska säkerställa bolagets fortlevnad, framtid och position på marknaden. Det medför också ett stort ansvar men jag tycker att uppdraget är otroligt roligt och inspirerande. Den starka strukturomvandling som pågår gör det extra spännande.

Vad gör du med din makt?

Jag försöker på bästa möjliga sätt, med hjälp av medarbetare och kollegor att säkerställa Aftonbladets position på marknaden.

Kommer du att ta ytterligare ett kliv upp på listan nästa år?

Jag tycker det här initiativet är väldigt bra, det finns många duktiga kvinnor. Nu är det ju ingen tävling men utifrån min roll som vd så är det såklart viktigt att rankas högt.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

AftonbladetAnna Settman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.