Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Twitter kan börja lyfta fram alternativa åsikter

Publicerad: 16 augusti 2018, 05:27

Enligt Twitters vd Jack Dorsey kan det bli aktuellt att plattformen börja lyfta upp alternativ till de åsikter som framförs i flödet.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Under sommaren har diskussionen om hur sociala medier-nätverken bör hantera personer som sprider konspirationer och hatiskt innehåll intensifierats. Det sedan bland annat Facebook, Youtube och Spotify – men inte förrän senare även Twitter – valt att utesluta Alex Jones, grundare av nätsajten Infowars, och hans företagskonto från sina plattformar. Alex Jones har gjort sig känd för sina grova utspel och spridandet av konspirationsteorier.

I en intervju med Washington Post säger nu Twitters vd att det kan det bli aktuellt att plattformen börja lyfta upp alternativ till de åsikter och ståndpunkter som framförs i flödet. Detta beskrivs som en av flera åtgärder för att motverka spridningen av falska nyheter samt hot, hat och trakasserier.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.