Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Twitter gör affärer med både Microsof och Google

Publicerad: 22 oktober 2009, 02:07

Microsoft har utklassat sina yngre rivaler och erbjuder sökmöjligheter via sin nygamla sökmotor Bing, skriver The Guardian sedan Twitter  träffat uppgörelser med både Microsoft och Google.


Ämnen i artikeln:

TwitterGoogleMicrosoft

Via Bing kan man nu söka i hela webbvärlden efter vad folk twittrar om när det gäller nyhetshändelser. Paul Yiu på Microsoft tar  historien om sexåringen som troddes vara försvunnen under en resa med en varmluftsballong som exempel. Vad hade egentligen hänt? Var det en bluff? Folk twittrar mer och mer för att få information, säger Yiu.

Att Microsoft tog hem kontraktet anses enligt The Guardian som en kupp. Företaget har länge försökt matcha Google på sökmarknaden, där Google i västvärlden  har 70 procent  och mer.

Uppgörelsen med Google sägs likna den med Microsoft, vilket i princip gör att Microsoft och Google befinner sig  på samma nivåer i förhållande till varandra som innan affärerna roddes i hamn.

Läs mer på www.guardian.co.uk/technology/2009/oct/22/twitter-microsoft-google-bing

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

TwitterGoogleMicrosoft

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.