Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tveksamma uppgifter om att skjutsa flyktingar

Publicerad: 14 september 2015, 12:09

Flera medier gick igår ut med nyheten att det enligt polisen i Malmö var olagligt att skjutsa flyktingar. Uppgifter som polisen nu backar från.


Ämnen i artikeln:

HD-SydsvenskanPolisenTT

Sydsvenskan har idag intervjuat polisens kommunikationsansvariga, Ewa-Gun Westford, som i gårdagens HD och Sydsvenskan sade att ”Det är ett brott mot utlänningslagen att skjutsa någon som ännu inte har tillstånd att vistas i landet”. En uppgift som också spreds i många andra medier.

När Sydsvenskans reporter idag frågar hur det kan vara ett brott att skjutsa någon från Malmö C till Migrationsverket, inom rikets gränser och utan syfte att passera ytterligare gränser, får han svaret:

”Du får mig att sväva på tungomålet och känna att det fundament jag står på darrar. Nä, jag får väl krypa till korset och säga att jag inte vet men budskapet är att låta myndigheterna arbeta i fred och ro så vi får ordning på den här situationen.”

Uppgifterna har också spridits i TT-telegram.

Vi hade upptäckt att det var tveksamheter kring uttalandet, och vi håller på och kollar på detta just nu, men har inte fått något entydigt besked än”, säger TT Nyhetsbyråns ansvarige utgivare Mats Johansson till Medievärlden.

Läs hela artikeln ”Polisen hade fel – inte olagligt skjutsa flyktingar” på Sydsvenskan.se.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

HD-SydsvenskanPolisenTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.