Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tvångsförvaltade Zaman ges nu ut i Tyskland

Publicerad: 8 mars 2016, 07:58

Kritiska röster höjs efter att turkiska myndigheter tagit över oppositionstidningen Zaman. Nu ges tidningen ut i Tyskland.


Medievärlden rapporterade i går om hur turkiska staten tagit över landets största dagstidning Zaman, vilken varit öppet regimkritisk och är nära associerad med president Recep Tayyip Erdogans rival imamen Fethullah Gülen.

Frankrikes utrikesminister Jean-Marc Ayrault fördömde i går Turkiets agerande i samband med tvångsförvaltandet av tidningen och framhöll att man kan inte vilja närma sig europeiska normer och samtidigt inte respektera pressfriheten.

Under måndagen gjorde också Zamans tyska chefredaktör Sueleyman Bag klart att en oppositionell dagstidning fortsättningsvis kommer att utkomma i Tyskland:

Från och med i dag trycker vi en upplaga av Zaman som inte har något att göra med den tidning som ges ut i Turkiet eftersom den tagits över av staten, säger Sueleyman Bag till Reuters.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.