Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Två tjänster försvinner på Dagens Arena

Publicerad: 28 februari 2012, 08:51

LO har säkrat stödet för Dagens Arena för fem år framåt men det blir mindre pengar per år.


Ämnen i artikeln:

Dagens ArenaLO

LO kommer att fortsätta finansiera Dagens Arena i fem år framåt. Men stödet krymper från fem miljoner till tre miljoner per år.

Vi ser det som ett kvitto på att vi gjort något bra och att LO vill fortsätta stödja oss. Det är positivt att vi fått den här långsiktigheten, sedan är det jobbigt att göra förändringar som kan drabba enskilda medarbetare, säger chefen för Arena Medier Agneta Karlsson.

Förändringarna innebär att fyra reportertjänster blir två redaktörstjänster och att alla anställda utom chefredaktören måste söka tjänsterna.

De som arbetat på Dagens Arena får självklart möjlighet att söka jobben, och har återanställningsrätt, om de uppfyller kraven på de nya tjänsterna.

Är det nya krav?

Ja, nu har vi lite andra krav på kompetens och erfarenheter när färre personer ska göra jobbet.

Dagens Arena söker nu en nyhetsredaktör, en redaktör för välfärds- och arbetsmarknadsfrågor och en marknadsförare/webbstrateg. Det handlar om tillsvidareanställningar och inte som tidigare om tidsbegränsade tjänster.

Det som är positivt är att vi fått en säkerhet så att vi kan fortsätta driva sajten, och att vi kan erbjuda tillsvidareanställningar, säger chefredaktören Eric Sundström.

Men kommer ni att kunna fortsätta göra samma journalistik?

Nej, utan vi kommer att få prioritera löpande bevakning av svensk inrikespolitik och att gräva på djupet och göra avslöjanden. Det är därför vi söker dels en nyhetsredaktör och dels en reporter för välfärds- och arbetsmarknadsfrågor..

Vad försvinner då?

Den internationella bevakningen, där får vi förlita oss på ledarsidan.

Och den är oförändrad?

Ja, där fortsätter det gänget vi har.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dagens ArenaLO

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev