Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4 startar betalkanal för sport i Danmark

Publicerad: 16 april 2009, 08:54

TV4 med Canal Plus stärker sin position i Danmark genom att starta en betalkanal med inriktning på sport och målgruppen män. Telenors starka sporträttigheter är en viktig tillgång för kanalen som ska vara igång i sommar.


Ämnen i artikeln:

TelenorTV4Canal Plus

I Danmark sitter TV4 med nyförvärvade Canal Plus vars marknadsposition behöver förbättras, och norska Telenor med attraktiva sporträttigheter – bland annat kommande säsong av danska Superligan – som ska omsättas i affärer. Den gemensamma lösningen är Canal 9 som blir en kanal i TV4-gruppen. Just nu förhandlar man med distributörer, med Canal Digital i spetsen, med sikte på att kanalen är igång i sommar.

Rättigheterna och distributionen är nyckeltillgångarna, säger Johan Kleberg, TV4s projektdirektör, som inte vill säga hur uppgörelsen med Telenor ser ut, mer än att det inte rör sig om något gemensamt ägande. Canal 9 är TV4:s.

Vad siktar ni på för omsättning?

–    Det säger vi inte. Men det är en stor satsning.

MTG och danska TV2 har nyligen startat en sportkanal, men det ser inte Johan Kleberg som huvudkonkurrent. Det är TV3Plus med sin blandning av film, underhållning och sport.

Vilka tittartal vill ni ha?

– Vi vet att det tar tid att bygga upp tittandet.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

TelenorTV4Canal Plus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev