Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4 stäms efter Kalla faktas reportage om Conrad

Publicerad: 24 mars 2017, 12:45

I tisdags sändes Kalla faktas reportage om autistiske Conrad, 8 år, som enligt programmet nekades det stöd han har rätt till eftersom det var ansågs för dyrt. Det samtidigt som ägaren plockade ut fem miljoner i aktieutdelning. Nu stämmer Runstyckets skola TV4 eftersom den anser att reportaget innehåller lögner.


Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonKalla Fakta

Runstyckets skola har vägrat svara på frågor om ärendet, men nu kommenterar den programmetsin hemsida.

Under rubriken Kalla Fakta/Alternativa Fakta tillbakavisas uppgifterna att det skulle ha skett en aktieutdelning till ägaren. Samtidigt skriver skolan att den vill klargöra att inget barn nekats plats eller ombetts att sluta.

Nu tänker skolan lämna in en stämningsansökan mot TV4:

”Runstycket har i kväll beslutat att inlämna en stämningsansökan mot TV4. Att lämna olika journalistiska perspektiv är en sak, lögner en annan.”

Andreas Haglind, ansvarig producent för Kalla fakta, kallar skolans anklagelser för desperata och säger till Aftonbladet att han tycker det är märkligt att skolan hävdar att de aldrig nekat ett barn att gå på skolan.

”Det framgår med all önskvärd tydlighet i reportaget att varken rektor eller ägare vill ha Conrad i sin skola.”

Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4, är inte orolig för en eventuell stämningsansökan.

”Låt dem göra det, vi är trygga i vår publicering. Skolan har också, via advokat, försökt få oss att avstå publicering redan innan Kalla faktas granskning sändes. Det är ett oskick som tyvärr blivit vanligare”, säger hon till Aftonbladet.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonKalla Fakta

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News