Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4 sågar tillståndsbeslutet

Publicerad: 1 april 2014, 04:24

Myndigheten för radio och tv beslut om vilka som ska få sända tv i marknätet, och hur, får stora konsekvenser. Både för tittarna och branschen. Det menar ledningen för TV-4 Gruppen.


Ämnen i artikeln:

Myndigheten för radio och TVTV4

Om tre år ska det så kallade 700-bandet avvecklas. Något som ger ökade kostnader för såväl tittarna som för tv-branschen. Och att TV4 bara fått ett treårigt tillstånd att använda den nuvarande tekniken samtidigt som SVT fått ett sexårigt avtal retar ledningen för det kommersiella tv-bolaget:

Att regeringen aktivt bidrar till att minska TV4:s räckvidd och intäktsunderlag och missgynnar oss i förhållande till public service-bolagen samtidigt som man sagt sig vilja ta krafttag kring konkurrenssituationen på mediemarknaden är obegripligt. Det säger kommunikationsdirektör Åsa Jamal i en kommentar.

Beslutet att TV4 Fakta och TV4 Film inom kort får dela på samma kanalplats är också något TV4 reagerar på. Det är orimligt att vi nu formellt har två veckor på oss att lägga om kanalerna. Inklusive att informera den halva miljon tittare som berörs på veckobasis. Även denna situation är en följdverkan av regeringsbeslutet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.