fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4:s riskanalys: bevakningen fortgår med förhöjd säkerhet

Publicerad: 24 oktober 2016, 10:02

TV4:s Samir Abu Eid rapporterade i förra veckan från Irak. Foto: TV4

Med anledning av att DN-fotografen Paul Hansen i går besköts utanför Mosul i Irak så bloggar TV4 i dag om hur man tänker kring rapporteringen från krig- och konfliktområden.

Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaNyhetsbolagetTV4Dagens Nyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Anders Oxelström, chef för TV4 Nyheterna och Kalla fakta på Nyhetsbolaget, skriver på TV4 Nyheternas blogg att säkerhetsarbetet i samband med riskfyllda resor i dag är mer omfattande än tidigare.

TV4-journalisterna Samir Abu Eid och Daniel Zdolsek var så sent som i förra veckan på plats i Erbil i Irak för att följa offensiven mot den IS-kontrollerade staden Mosul. Nu har dock båda återvänt till Amman respektive Sverige. På väg till Irak är i stället ett nytt team från TV4, vilka har ett ett stort säkerhetsarrangemang omkring sig.

”Det som nu händer i området kring Mosul är av extremt stort allmänintresse. Det kommer att påverka inte bara de miljontals människor som lever på plats, utan hela den segdragna och blodiga konflikt i regionen som gett svallvågor över i princip hela världen. Vårt journalistiska uppdrag och främsta ambition är att rapportera och analysera utan mellanhänder, även i säkerhetsmässigt svåra situationer som denna”, skriver Anders Oxelström.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev