Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4 kritiserar public service-utredningen

Publicerad: 24 januari 2013, 07:23

TV4 saknar en analys av hur public service påverkar mediemarknaden i stort.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4-gruppen kritiserar i sitt remissvar public service-utredningen för att sakna de marknadsperspektiv som ingick i direktiven. TV4 saknar också frågan om kommersiellt oberoende och hur transparensen skulle kunna öka.

”När utredningen nu presenterats är den enligt TV4 i väsentliga avseenden ofullständig. TV4:s huvudsakliga kritik rör att utredningen saknar en översyn och analys av den svenska mediemarknaden och hur public service påverkar den, att man konstaterar att public service uppdrag är otydligt utan att göra en ansats till förtydligande, och att analysen kring och förslagen till ett minskat kommersiellt beroende är mycket bristfällig”, skriver TV4.

TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Åsa Jamal, säger i en kommentar:

”Jag hoppas att politiken tar sitt ansvar och förvaltar alla goda insikter och synpunkter som kommit fram i remissrundan, och att man förstår att detta inte bara handlar om public service-bolagens utveckling utan om hela den svenska mediemarknaden”

Läs remissvaret här.

Läs TV4:s pressmeddelande här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.