Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4 köper 51 procent av SPORT-Expressen

Publicerad: 23 maj 2006, 08:15

TV4 och Expressen har - utan order uppifrån enligt TV4:s vd Jan Scherman - snabbt kommit fram till ett vidgat samarbete om sport i tv.


TV4 köper en majoritet av den ett år gamla tv-kanalen SPORT-Expressen. Anledningen till att TV4 får majoritet har, enligt Expressens vd Bengt Ottosson, att göra med de rättigheter till olika sportevenemang som TV4 köpt. På detta vis kan evenemangen även visas i SPORT-Expressen. Redan 1 juni ska det nya samarbetet fungera.
Jan Scherman skulle gärna ha sett att den gemensamme ägaren Bonnier skulle ha beordrat samgåendet, han är kritisk till att synergier inte utvecklas mer inom koncernen. Men initiativet kommer helt från de inblandade parterna själva.
– SPORT-Expressen kommer att få större distributionskraft, det förtjänar den, sade Jan Scherman på presskonferensen om affären. Vi har numera ett nytt medielandskap med många olika samarbeten åt olika håll.
Även Bengt Ottosson är nöjd:
– Detta är en bekräftelse på det som många inte trodde på, nämligen att en tidning kan starta en framgångsrik tv-kanal.
I den stundande VM-turneringen i fotboll kommer 32 matcher som visas i TV4 att repriseras i SPORT-Expressen. Senare kommer större satsningar på ishockey och handboll.
Torbjörn von Krogh

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev