Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 kan lägga ner de lokala sändningarna

Publicerad: 21 mars 2013, 09:44

TV4 kan komma att lägga ner de lokala nyhetssändningarna, skriver Resumé. Åsa Tillberg dementerar att hon skulle fått det uppdraget.


Ämnen i artikeln:

TV4 NewsTV4

Åsa Tillberg har ännu inte tillträtt som vd, men skriver i ett brev till de anställda att det inte finns någon färdig plan för Nyhetsbolaget.

Hon dementerar dock inte att TV4 skulle kunna lägga ner de lokala nyheterna:

”Till alla medarbetare i Nyhetsbolaget,

Med anledning av Resumés spekulativa artikel idag vill jag att ni ska veta att jag inte fått något sådant uppdrag som beskrivs i artikeln. Som jag sagt tidigare känner jag stor ödmjukhet inför komplexiteten i Nyhetsbolagets verksamhet och för hur mycket jag har att sätta mig in i innan jag kan fatta beslut om större förändringar av något slag.

Med tanke på de snabba strukturförändringarna i mediebranschen kommer det självklart att bli förändringar, troligen även stora sådana och säkert kommer inte alla alltid att gilla de förändringarna. Men det finns ingen dold agenda som slår till när jag tillträder.

När det gäller de lokala nyheterna är de en viktig del av nyhetsbevakningen och beställningen från TV4. Skulle den beställningen, eller någon annan av TV4:s beställningar, ändras kommer det naturligtvis att påverka Nyhetsbolaget. Men återigen; det finns ingen hemlig plan.”

Tidigare har TV4 haft som ett krav för sändningstillståndet att ha lokala nyheter, men det kravet finns inte längre. Sedan kravet försvann har TV4 dock ökat från 16 till 25 lokala stationer.

Medievärlden söker Åsa Tillberg.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TV4 NewsTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.