tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4-Gruppen och C More får gemensam sportchef

Publicerad: 12 november 2015, 10:08

Flera sportverksamheter blir en och ska drivas under Erik Westerberg ledning.

Ämnen i artikeln:

TV4-gruppenC More

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Ambitionen med samgåendet är att skapa bättre synergier, högre effektivitet och därmed bättre sportupplevelser för publiken och kunderna:

Med en tydlig samordning samlar vi marknadens bästa kompetens för att hantera några av marknadens största rättigheter och mästerskap parallellt med vår dagliga närvaro kring sportnyheter på alla plattformar. Erik Westberg kommer med gedigen erfarenhet och en absolut känsla för kvalitet, och är den perfekte sportchefen där det bästa från TV4 och C More förenas, säger TV4-Gruppens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Erik Westerberg tillträder sin nya roll vid årsskiftet. I anslutning till det börjar också arbetet med att skapa en översyn och analys om hur framtidens gemensamma sportorganisation ska utvecklas och genomföras:

Tillsammans har TV4-Gruppen, C More och Bonnier en enorm potential att utveckla och leda svensk sport- och medieproduktion på alla plattformar. Genom att ännu tydligare pusha och hjälpa varandra och hitta goda synergier finns fantastiska möjligheter framåt. Jag känner mig väldigt laddad och ser fram emot att förvalta och utveckla Bonniers starka rättighetsportfölj och sportnyhetsbevakning, säger Erik Westberg.

Erik Westberg har varit vd för ATG:s mediebolag Kanal 75 ett uppdrag som nu tas över av Per Tellander. Förutom vd-uppdraget har Erik Westberg arbetat som sportchef och redaktionschef för Viasat Sport och haft ansvarför MTG Sveriges sportproduktion.

Sportchef för TV4-Gruppen i dag är Fredrik Olofson. Han får en ny roll som sporträttighetschef för TV4-Gruppen och C More. Johan Cederqvist, som är programchef sport och ansvarig för all sport på C More i Norden, behåller sin roll.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev