Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tv-avgift för datorägare efter 2015

Publicerad: 22 januari 2013, 12:28

Frågan om hur public service ska finansieras i framtiden ska vara klar 2015. Då kan det eventuellt bli aktuellt med tv-avgift för dator- och surfplatteägare.


Ämnen i artikeln:

Eva Hamilton

Det var många som satte förmiddagskaffet i halsen när nyheten kom om att det ska bli tv-avgift även på datorer och surfplattor. Formellt sett skulle det bli konsekvensen när SVT i februari börjar lägga ut hela innehållet från alla kanaler på nätet.

Men det är inte aktuellt. Ännu. TT har ställt frågan om Radiotjänst redan börjat kartlägga surfplatteägare till SVT:s vd Eva Hamilton:

Nej, nej, och de kommer inte att göra det heller. De kommer att hålla en låg profil när det gäller mobiler och datorer i väntan på att få en slutgiltig bestämmelse om hur avgiften ska konstrueras. De kommer inte att beivra sig i väntan på en ordentlig lösning på det här, svarar hon TT.

Finansieringsfrågan behandlas inte i den stora public service-utredningen utan ska hanteras separat senare. Men direktivet ska vara klart till 2015.

Frågan berör inte många. I dag lever omkring 95 procent av alla svenskar i ett hushåll där det finns en tv. Det är bara de som inte gör det som blir tvingade att betala licens. Om de har dator eller surfplatta.

Eva Hamilton konstaterar i en intervju med Computer Sweden att det inte kommer att bli en så radikal förändring.

Hamilton vill ha ny tv-avgift

Ämnen i artikeln:

Eva Hamilton

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.