Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TU slår tillbaka mot Svenska Spel

Publicerad: 8 januari 2014, 10:15

Svenska Spel har fel när de anser att tidningsbranschens intäkter från utländska spelbolag snart är historia. Det anser TU:s vd Per Hultengård.


I en debattartikel i Dagens Industri hävdade Svenska Spels styrelseordförande Anitra Steen att den fest som svenska tidningsföretag haft på intäkter från utländska spelbolag snart är över.

Nu går TU:s vd Per Hultengård till motangrepp. Frågan är för vem festen är slut skriver han i en replik.

Där menar han bland annat att det absolut inte är något solklart rättsläge som Anitra Steen hävdar. Det är riktigt att EU-rätten undantagsvis tillåter medlemsstater att inskränka den fria rörligheten, också för tjänster på området för spel och vadhållning. Men begränsningarna måste då uppfylla vissa syften och upprätthållas på ett sammanhängande och systematiskt sätt.

Dessutom är det också fel att EU-domstolen godkänt det svenska systemet menar Per Hultengård. EU-domstolen tog vid sin prövning aldrig ställning till om det möter EU-rättens krav.

Han noterar också att Anitra Steen helt riktat in sig på svenska medieföretag och inte med ett ord nämner den marknadsföring som sker i TV3 och Kanal 5.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev