Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TU kritiserar utebliven presstödshöjning

Publicerad: 20 september 2017, 11:10

Idag lämnade regeringen förslaget till statsbudget för år 2018. Presstödet lämnas oförändrat, vilket TU är starkt kritiskt till, säger Jeanette Gustafsdotter.


Ämnen i artikeln:

PresstödReklamskattTU

Anslaget till presstödet lämnas oförändrat på 567 miljoner kronor nästa år. Regeringen skriver att 48 miljoner kronor ur presstödsanslaget inte använts – men inget om hur dessa pengar skulle kunna användas.

– Det finns outnyttjade medel inom presstödet som en följd av lägre upplagor och nedtrappningen av storstadsstödet. Vi är starkt kritiska till att regeringen inte använder de medel som finns kvar till att göra en automatisk uppräkning av beloppsgränserna inom det befintliga presstödet, säger TU:s vd Jeanette Gustafsdotter.

Till 2019 tänker regeringen öka presstödsanslaget med 55 miljoner kronor till 622 miljoner och 2020 med ytterligare 55 miljoner till 677 miljoner kronor.

Regeringen föreslår också, vilket är känt sedan tidigare, att reklamskatten för annonser i dagstidningar och gratistidningar avskaffas vid årsskiftet.

– Vi är positiva till att reklamskatten avskaffas och att digitalmomsen ska sänkas till 6 procent så snabbt som möjligt, säger Jeanette Gustafsdotter.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

PresstödReklamskattTU

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev