Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TT utreder sexuella trakasserier

Publicerad: 27 oktober 2017, 05:02

TT har startat en internutredning om sexuella trakasserrier sedan det framkommit uppgifter om att en anställd ska ha trakasserat kollegor sexuellt omkring 2014-2015. KORRIGERAD


Ämnen i artikeln:

TT

Resumé har pratat med två namngivna kvinnor som råkat ut för TT-medarbetaren när de tidigare arbetade på nyhetsbyrån. Båda vittnar om att han kommit med grova sexuella inviter samt att han gjort ofrivilliga närmanden när kvinnorna sagt nej.

Mannen arbetar i dag kvar på TT. Ledningen har känt till anklagelserna och vid två tillfällen har mannen varnats. Ena gången i skriftlig form där det framgick han kunde riskera sin anställning om beteendet upprepades.

Men den ena kvinnan är ändå kritisk till ledningens hanterande:

”Ledningen har ju känt till problemen men valt att inte göra något åt det. Det är fascinerande att företag hela tiden hänvisar till lag men var är medmänskligheten i hanteringen? Den verkar vara lätt att visa för förövaren men när det gäller offren verkar det vara betydligt svårare. Man stoppar huvudet i sanden och hoppas att situationen ska blåsa över istället för att ta tag i problemen ordentligt” säger hon till Resumé:

I samband med #metoo-kampanjen berättade de två före detta TT-arbetarna om sina upplevelser på Facebook. Efter det skickade mannen ut ett mejl till alla anställda på TT och förklarade att han var den utpekade och att han ville be om ursäkt för kränkningarna.

I går hölls ett internmöte på TT där flera medarbetare, enligt Resumé, uttryckte missnöje över hur fallet hanteras. Därför tillsätter nyhetsbyrån nu en utredning om sexuella trakasserier.

Korrigerad: I en tidigare version stod det att TT utreder en anställd. Det är fel. TT har tillsatt en internutredning efter sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.