Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TT startar utbildningar för mediebranschen

Publicerad: 1 februari 2011, 14:01

TT-gruppen bryter ny mark och startar TT Kompetens som kommer att sälja medieutbildningar och kompetenstjänster till medier, företag och organisationer.


Ämnen i artikeln:

TT

Kompetensfrågorna är idag prioriterade ute på företagen. Att personalen har rätt kompetens kan vara avgörande för företagens överlevnad, säger Thorbjörn Lindskog, som blir chef för det nya kompetenscentret, i ett pressmeddelande.

Lindskog har tidigare varit chef för Medieutbildarna och Pressinstitutet och säger att behovet av kompetensutveckling är stort i branschen överlag. Det finns en stor efterfrågan på ledarskapsutbildningar och utbildningar som syftar till att bredda medarbetarnas kunskaper när det gäller att leverera i olika kanaler.

Nya organisationer, nya koncernbildningar och slimmade redaktioner ställer nya krav. Dessutom finns det en demografisk aspekt. Många chefer är på väg mot pensionen och i samband med det behöver de unga cheferna utbildning, säger Thorbjörn Lindskog.

Även på säljsidan finns en törst efter kompetensutveckling. Företagen vill utveckla sina organisationer och få dem att bättre svara mot den nya tidens krav.

Säljaren har blivit mer rådgivare till kunden i och med de nya medierna. Det kräver ny kunskap hos säljarna, säger han.

Du jobbade tidigare på Medieutbildarna som lades ner. Känns det här som en revansch?

Nej, jag ser det inte så. Det är snarare ett spännande utvecklingssteg. Det finns ett stort intresse och behov för detta i branschen. TT har ju en stor och bred verksamhet och bra resurser, säger Thorbjörn Lindskog.

TT Kompetens kommer att lägga tyngdpunkten på skräddarsydda utbildningar och tjänster till främst medieföretag men även till företag utanför branschen och till den offentliga sektorn.

Verksamheten inleds redan under våren med ett antal öppna utbildningar inom ledarskap, multimedia, skrivande och mediejuridik.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

TT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.