Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TT Spektra skriver om sexig pensionär

Publicerad: 9 maj 2006, 12:01

TT Spektra börjar med kändisjournalistik. Med start i dag producerar nyhetsbyrån dagliga nyheter om kändisar.


Den nya tjänsten heter Bling och är tillgänglig för de 80-tal kunder som i dag abonnerar på TT Spektras nöjes- och kulturmaterial.
Enligt Göran Westin, vd och chefredaktör på TT Spektra, har allt fler kunder under det senaste året efterfrågat kändisnyheter.
– Det handlar inte om att förmedla skvaller. Allt vi går ut med ska vara seriöst och bekräftat, säger han.
I premiärpaketet som presenterades i tisdags fanns nyheter som att Sean Connery utsetts till den sexigaste pensionären i Storbritannien. Och att skådespelerskan Jessica Simpson inte längre är blond utan rödhårig.
– Förut har vi mest skrivit om kändisarnas yrkeskarriärer. Nu kompletterar vi det genom att också berätta mer om deras privatliv.
Bling-materialet är till en början kostnadsfritt, men inom kort kommer TT Spektra att offentliggöra priset för sina kunder.
Redaktör för Bling är Therese Nyberg, som tidigare arbetat med tv-material på TT Spektra.
YLVA CARLSSON

I februari startade TT Spektra ett samarbete med prisbelönta Gringo. Varannan vecka erbjuder nyhetsbyrån ett skräddarsytt Gringo-paket med artiklar som ofta vänder upp och ner på fördomar om svenskhet och förortsliv. Materialet publiceras i dag i ett tiotal dagstidningar, bland de första var Norra Västerbotten.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev