Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TT Spektra fortsätter samarbeta med Gävle Nyhetsbyrå

Publicerad: 25 januari 2007, 10:13

Gävle Nyhetsbyrå kommer även i år att producera redaktionella bilagor på uppdrag av TT Spektra.
- Det handlar inte om stora pengar. Vi gör det framför allt för att det är roligt och för att materialet håller hög kvalitet, säger Stisse Åberg, chef för Gävle Nyhetsbyrå.


I fjol gjorde Gävle Nyhetsbyrå sex av TT Spektras riksbilagor, Stisse Åberg tror dock inte att det blir lika många i år. I fjol var det ett extremt sportår med vinter-OS, fotbolls-VM och friidrotts-VM. Klart för i år är bland annat en bilaga inför friidrotts-VM i Japan i augusti.

– Vi räknar med att ett 25-tal tidningar kommer att vilja distribuera bilagan, säger Stisse Åberg.

TT Spektra står för texterna och Jan Sundström, bilageredaktör hos Gävle Nyhetsbyrå, för redigering och layout.

Gävle Nyhetsbyrå är ett dotterbolag till Gävletidningar. Byråns främsta uppgift är att leverera sport till Gefle Dagblad och Arbetarbladet. Byrån producerar också bland annat en affärstidning (sju nummer per år), som distribueras i båda tidningarna.

I mars utökas den satsningen med en lokal affärssajt. Det blir material från papperstidningen, men också unika texter för nätet.

– Vi ska bland annat ha en daglig blogg, med grejor vi snappat upp på stan. Vi hoppas att det ska bli en snackis, säger Stisse Åberg.

Är affärsbilagan en god affär?

– Ja, den ger en bra intäkt för Gävletidningar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.