Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TT och NTB köper Retriever

Publicerad: 28 augusti 2009, 03:46

Nyhetsbyrån TT och Norsk Telegrambyrå (NTB) förvärvar tillsammans mediebevakningsföretaget Retriever AB av den norska mediekoncernen Schibsted.


Ämnen i artikeln:

RetrieverTT

TT köper 66 procent av aktierna och NTB 34 procent i Retriever.

Retriever är Nordens ledande  mediebevakare.

Mediebevakning är en naturlig verksamhet för en modern nyhetsbyrå. För TT-Gruppen innebär affären nya spännande tillväxtmöjligheter, säger Thomas Peterssohn, vd och chefredaktör på TT i ett pressmeddelande.

Retriever finns både i Sverige och Norge och äger dessutom dotterbolagen Mediearkivet Svenska AB och Mediearkivet.no AS. I Sverige finns även dotterbolaget Retriever Information som säljer lösningar inom företagsinformation och driver sajten allabolag.se.

Retriever startades år 2000 och har sedan dess s vuxit till i  dag 59 anställda och en omsättning som i år väntas bli cirka 115 miljoner kronor.

Retriever bevakar dagstidningar, fackpress, magasin, tv, radio och internet åt uppdragsgivare inom näringsliv och förvaltning.

Mer samarbete och större allianser är rätt väg att gå i en tuff mediemarknad. Vi hoppas att över tid utöka samarbetet med TT och även de andra nordiska nyhetsbyråerna som vi känner väl, säger Pål Bjerketvedt, NTB:s vd och chefredaktör.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

RetrieverTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.