Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TT: ”Hovet ändrade förutsättningarna”

Publicerad: 31 maj 2011, 08:09

I sista sekund ändrade hovet förutsättningarna för intervjun med kungen. Men TT:s nyhetschef Magnus Persson blev ändå nöjd.


Ämnen i artikeln:

TT

I fredags hörde hovet av sig till TT med beskedet att kungen var villig att ställa upp på en intervju kring den senaste tidens spekulationer om kungens påstått vidlyftiga festande. Intervjun skulle egentligen ha genomförts idag, tisdag, men ett samtal från hovet ändrade förutsättningarna.

Vid lunch i går ringde hovet och berättade att kungen ville göra intervjun samma eftermiddag. Vi hade tänkt ägna hela måndagen åt förberedelser så Tomas Bengtsson fick betydligt kortare tid på sig, säger Magnus Persson.

Innebar den minskade förberedelsetiden till en sämre intervju?

Nej, den blev bra ändå. Vi gick dit med ambitionen att ställa de frågor som vi och alla andra ville ha svar på och vi hann flagga ordentligt för att vi skulle göra den.

Varför blev det Tomas Bengtsson som fick intervjua kungen?

Han är en duktig och hårt arbetande reporter med gott omdöme. Tomas är bra på att hantera pressade situationer och jag är extremt nöjd med hans insats. Han ställde alla relevanta frågor och pressade kungen på ett sätt som ingen annan någonsin gjort tidigare.

Medievärlden tog under tisdagsförmiddagen kontakt med Tomas Bengtsson för att prata med honom om hans intervju med kungen. Bengtsson valde dock att inte kommentera intervjun eftersom han vill fokusera på sitt jobb och inte få saker och ting att börja handla om hans person. Ett beslut som hans nyhetschef respekterar.

Det är ett val han får göra. Kanske ändrar han sig senare men idag vill han fokusera på att jobba med uppföljningar och inte bli störd hela tiden, säger Magnus Persson.

Ni var de enda som fick intervjua kungen. Hur nervösa var ni innan?

Vi var mest entusiastiska. Men när man är de enda som får möjligheten är det väldigt viktigt att ställa alla relevanta frågor. Där kan man alltid vara orolig för hur man ska lyckas. Men vi var väldigt noga med att inte framstå som hovsamma. Och jag tycker vi gjorde det bra.

Intresset för intervjun med kungen har väckt stort intresse även internationellt. Tidningar från Tyskland, Norge och Finland har visat intresse för att köpa den och TT har även översatt den till engelska.

Hur fick ni intervjun med kungen, TT?

Scanpix: Imponerande av TV4

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

TT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.