söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Trumps pressekreterares första drag – anklaga medier

Publicerad: 23 januari 2017, 06:03

När Trumps pressekreterare Sean Spicer på lördagen höll en presskonferens ägnade han den åt ett angrepp mot medierna. Han kom också med falska uppgifter – som sedan presidentens rådgivare kallade ”alternativa fakta”.

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Donald Trumps instalation i fredags ”var den mest välbesökta installationen någonsin, både när det gäller människor på plats och runtom i världen.” Det slog Vita husets pressekreterare Sean Spicer fast vid en presskonferens i lördags. Det trots att ett flertal medier publicerat bilder där det tydligt framgick att antalet var betydligt större när Barack Obama svors in 2009.

Han fortsatte sedan pressträffen med att skicka ett hotfullt budskap:

– Presidenten är fast besluten om att ena landet. Den här typen av oärlighet gör det svårare. Det har varit mycket snack i medierna om att hålla Donald Trump ansvarig. Jag är här för att säga: Det går åt båda hållen. Vi tänker hålla pressen ansvarig också.

Presskonferensen avslutades sedan utan att han besvarade några frågor.

På söndagen fick Trumps högsta rådgivare, Kellyanne Conway, under en intervju med NBC frågan om varför Spicer kom med ”uppenbar lögn som går att motbevisa”.

”Sean Spicer, vår pressekreterare, gav alternativa fakta när det gällde detta”, svarade hon då.

Donald Trump har också i en intervju med Fox News deklarerat att han ska handplocka vilka 49 journalister som ska få tillträde till presskonferenserna i Vita huset i framtiden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev