Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tre nya krönikörer till Dagens Arena

Publicerad: 13 april 2018, 04:54

DT:s förre chefredaktör Anders Jonsson är en av tre nya krönikörer på webbtidningen Dagens Arena.


Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

Webbtidningen Dagens Arena rekryterar tre krönikörer. En av dem är Anders Jonsson.

Anders Jonsson har en mångårig bakgrund i mediebranschen, bland annat från arbete på Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Expressen, Dagens industri samt som chefredaktör på Dalarnas tidning. För Dagens Arena ska han skriva krönikor om svensk politik och ekonomi. Den första publiceras i dag.

”Jag har bevakat och analyserat inrikespolitik sedan början av 1980-talet och tror att jag kan bidra med perspektiv och eftertanke i en tid när det går väl fort ibland”, säger han till dagensarena.se.

De andra två krönikörerna är arbetsmarknadsjournalisten Anna Danielsson Öberg och kolumnisten Tanvir Mansur.

Anna Danielsson Öberg har rapporterat om arbetsmarknad i 30 år, varav närmare 20 för Svenska Dagbladet. Sedan 2006 är hon frilans och hennes texter har bland annat publicerats i Akademikern, Skolvärden och Lag & Avtal. Hon har också författat flera böcker, däribland Ledartröja eller tvångströja? (Premiss förlag, 2015) samt Lönekamp med förhinder om kvinnolöner i vård och verkstad (Premiss förlag, 2013). Båda är skrivna tillsammans med Tommy Öberg.

Tanvir Mansur har tidigare skrivit kolumner för Metro och arbetat som folkbildare på ABF. Nu blir han kolumnist på Dagens Arena.

”Det kommer bli lite av varje. Jag är mest intresserad av makt, relationer mellan människor och hur vi kan organisera och tillsammans skapa ett bättre samhälle”, säger han i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev