Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tomas Brunegård på årsmötet om publicistisk tradition och framtidstro

Publicerad: 26 maj 2009, 11:51

Nya tider, nya möjligheter.
Så inledde Tomas Brunegård, Tidningsutgivarnas ordförande, 2009 års föreningsmöte som skulle bli historiskt. Efter ett enigt beslut fortsätter TU som branschorganisation, medan förhandlingsavdelningen med sina sju anställda slås samman med MIA och tillsammans med SRAO blir Medieföretagen.


Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdTU

Vi befinner oss i en tid av stora förändringar, men vi ska inte bli en del av alla domedagsprofetior, utan i stället ta vara på framtidstankarna, sade Tomas Brunegård och tillade:
– Vi ska förvalta den publicistiska traditionen och ta den med oss in i framtiden.

När väl omröstnignen om delningen var avgjord upptogs årsmötet  till största delen av frågor som hör samman med denna delningen och då framför allt av ekonomiska spörsmål. Fördelningen av skaderegleringsfonden är ett sådant. 80 procent av medlen i den fonden utom årets avkastning ska enligt en  särskild ordning utskiftas senast den 1 december i år.  Resterande 20 procent reserveras till utgången av 2010 för det fall någon medlem eventuellt har missgynnats  i den första fördelningen. Vid utgången av 2011 ska hela beloppet inklusive avkastningar vara utskiftat.

Årsmötet antog också nya stadgar för föreningen. En ändring gjordes i § 12 angående rösträtten, där andra meningen i första stycket ”Medlemmens rösträtt ska dock utövas av en av dem”  tas bort, det vill säga TU behåller samma rösträttsförfarande som hittills med möjlighet för två ombud att dela röst .

Valberedningen kommer under en övergångsperiod, fram till nästa årsmöte, att bestå av Pär Fagerström i samråd med kretsarna.

Årsavgiften till TU  och TU Service AB för 2010 bestämdes till 0,47 procent av respektive medlemsföretags årslönesumma. De företag vars årslönesumma överstiger 100 miljoner betalar 0,35 procent. Minimibeloppet är 5 000 kronor.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdTU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.