tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tomas Brunegård lämnar Stampen

Publicerad: 30 juni 2014, 07:05

Tomas Brunegård, styrelseordförande och tidigare koncernchef, lämnar Stampen efter 18 år på företaget.

Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdStampen

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Ny styrelseordförande blir ägaren Peter Hjörne.

”Att jag går in som styrelseordförande just nu är naturligt. Det är ingen hemlighet att vi den senaste tiden arbetat hårt med koncernens finansiella situation. Struktur och konjunktur har satt hård press på vår lönsamhet. I den plan som vi med framgång verkställt den senaste tiden för att möta trycket är också styrelsearbetet en del. Vi har fått bankavtalet på plats, vi har förbättrat vår intjäning och vi har sålt Mitti-tidningarna. Som huvudägare känns det riktigt att också kliva in och ta aktivt ansvar som styrelsens ordförande”, säger han i ett pressutskick.

Tomas Brunegård säger i pressmeddelandet att han nu får mer tid att ägna sig åt ordförandeskapet i WAN-Ifra (World Association of Newspapers) och frågorna om press och yttrandefrihet i världen. Han blir också  vice ordförande i familjen Hjörnes ägarbolag Skäreleja.

”Det är ett uttryck för mitt och familjens förtroende för och bestående vänskap med Tomas”, säger Peter Hjörne.

Nya i Stampens styrelse är Stefan Johnsson och Tore Bertilsson. Stefan Johnsson har en bakgrund på SE-banken och Volvo, där han bland annat var vd för Volvo Group Finance och ekonomi- och finansansvarig för hela Volvokoncernen.

”Dessa nya styrelseledamöter har den finansiella kompetens som koncernen behöver i dagens situation”, säger Peter Hjörne i pressmeddelandet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev