Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidningsförsäljning till riskkapital

Publicerad: 14 september 2005, 05:50

Riskkapital till företagsutveckling utanför storstadsregionerna. Där vill centerns partisekreterare Jöran Hägglund plöja ner pengarna från försäljningen av Centertidningar.


Det gäller att visa att partiet står för småskalighet och decentralisering. Därför hoppas Jöran Hägglund att avyttringen av tidningskoncernen ska ge möjligheter till att bidra praktiskt till en lokal och regional utvecklingen.
– Det finns oerhört stor tillgång på riskkapital på vissa håll. På andra går det inte att få banklån för att säkerheterna är för dåliga, säger han i en artikel i dagens Östersunds-Posten
Innan partistyrelsen har informerats vill han dock inte gå in närmare på förslaget.
Pengarna ska inte användas till att köpa tv-utrymme inför valet 2006 eftersom det inte är tillåtet enligt lag. Något som dock skulle kunna kringgås genom att använda TV3 som sänder från England eller de delar av TV4 som ska etableras i Finland.
– Vi har beslutat oss för att inte göra det av både moraliska och ekonomiska skäl. Men till nästa val tror jag även den svenska lagstiftningen är öppen för det. Då ska vi vara rustade för den möjligheten, säger han till Östersunds-Posten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev