Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidningarna bygger för Facebook

Publicerad: 13 september 2007, 11:03

New York Times har byggt ett dagligt nyhetstest för Facebook. Det smarta med applikationen är sättet på vilket den interagerar med tidningen, skriver Read/Write Web.


New York Times var inte först. Sedan tidigare har Washington Post en applikation i Facebook: ett test för att testa användarens politiska kompass. Problemet med den är att den inte används dagligen och att den inte kopplar till tidningens innehåll, skriver Read/Write Web.

New York Times däremot gör ett nytt nyhetstest varje dag. Dessutom finns det, kopplat till facit, länkar till relaterade artiklar. Applikationen länkar också till dagens toppnyheter för den som vill förbereda sig för morgondagens test.

Att det går att utmana sina vänner i en återkommande tävling, och få statistik över sitt eget och vännernas resultat över tid, är en fördel med applikationen. En annan fördel är att testet bara består av fem frågor vilket gör att det är avklarat på någon minut. Om målet är att locka in unga användare till tidningen har det därför goda förutsättningar bli framgångsrikt, skriver Read/Write Web.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev