Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidigare Expomedarbetare anklagas för våldtäkt

Publicerad: 14 december 2017, 06:57

En journalist och debattör som tidigare arbetat för den antirasistiska tidningen Expo anklagas för våldtäkt och sexuella trakasserier, skriver tidningen Flamman. UPPDATERAD


Expos ledning fick i oktober i år information om att en tidigare flickvän anklagat den för detta medarbetaren för en våldtäkt som ska ha skett längre tillbaka i tiden. Efter det har flera Expomedarbetare vittnat om att de utsatts för sexuella trakasserier och kränkande behandling av mannen.

”Det här visar att vi inte är på något sätt immuna mot den här typen av händelser eller beteende. Och vi borde ha sett de risksignaler som ändå har funnits där om vi hade tagit dem på tillräckligt allvar. Det vi har betraktat som en generell jämställdhetsproblematik, det borde vi ha tagit på större allvar. Det är en brutal läxa för oss, och det är väl tyvärr en läxa som väldigt många får göra i dessa dagar”, säger Expos vd Daniel Poohl till Flamman.

Expo har nu inlett en utredning av arbetsmiljön på arbetsplatsen. Expos vd säger till Flamman att det är styrelsens och ledningens fel att det har gått så långt,

”När det gäller de sexuella trakasserierna som vi nu har fått till oss och att vi inte har fått reda på det – det ansvaret faller på ledningen och på styrelsen eftersom det inte har funnits ett förtroende att föra fram den typen av erfarenheter tidigare.”

UPPDATERAD 10.00: Nu har Expo själva gått ut med ett pressmeddelande om den tidigare medarbetaren och arbetsmiljön på tidningen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev