onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Thomsgård leder Kobra

Publicerad: 20 augusti 2015, 07:52

UPPDATERAD. När SVT:s kulturprogram Kobra är tillbaka i höst kommer Lina Thomsgård och Kristofer Lundström att dela på programledarskapet.

Ämnen i artikeln:

Lina Thomsgård

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Lina Thomsgård är kolumnist och grundare av jämställdhetsorganisationen Rättviseförmedlingen. Hon har tidigare varit verksam i pr-branschen och bland annat grundat och drivit pr-byrån FRAU. Och när Kobra i höst sänder sin 30:e säsong blir det alltså med Lina Thomsgård i programledarrollen.

Hur känns det?

En blandning av fantastiskt roligt och ohyggligt läskigt. Ett program så bra som Kobra kan jag ju rimligtvis bara kliva in och paja? Tur att jag har en så begåvad redaktion och ett rutinerat, levande uppslagsverk till programledarpartner.

Vad finns det för utmaningar med programledarrollen?

Just nu känns allt som en utmaning, en sån där ”rolig utmaning” folk brukar påstå att saker är, jag har aldrig gjort det här förut? Återkom gärna om några veckor när jag förhoppningsvis förstått vad det innebär. En av utmaningarna blir i alla fall att inte prata för mycket samt försöka begränsa antalet svordomar.

Som public service-anställd har man ju möjlighet till begränsat med tyckande. Hur ser du, som ofta använt din röst i debatten, på det?

Det återstår att se om det kommer kännas annorlunda, om det blir begränsande eller inte. Lyckligtvis är ju jag och public service nog helt överens om värderingar som människors lika värde och om ambitionen att försöka göra tv om alla, för alla.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev