Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Thomas Mattsson: Nämnden är problemet

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vill se ett större PO-kansli och en mer aktiv samarbetsnämnd.

Publicerad: 2 september 2010, 10:37

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Medievärldens tidigare chefredaktör Anders Ahlberg föreslår en ny organisering av PO-PON för att klara framtidens utmaningar. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tycker att finansieringen är en fråga i nästa led.

Jag tycker att man först måste definiera verksamheten, och sedan fundera över finansieringen. Det är viktigt med ett större PO-kansli för snabbare handläggning av ärendena, PON-fällningarnas publiceringar bör standardiseras och ett klander bör dessutom vara avgiftsfritt för det kritiserade mediet eftersom systemet ju är solidariskt och bland annat har syftet att vi ska se och lära av varandra.

Huvudproblemet, enligt Thomas Mattsson, ligger hos Pressens Samarbetsnämnd.

Pressens Samarbetsnämnd verkar ju rätt passiv och snarast ointresserad av att på allvar stärka det pressetiska systemet, så därför har jag väl numera inte så där jättestort hopp om framtiden för PO/PON. Och om man upplever att systemet inte fungerar är det lika bra att lämna det, det kan man inte kritisera Skånska Dagbladet för. Expressen, däremot, avvaktar Pressens Samarbetsnämnds agerande och så får vi sedan fundera på hur vi ska göra med PO/PON.

Anders Ahlberg: Så kan ett nytt medieetiskt system byggas

Axel Andén

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev